Marketing

BELİRSİZ ZAMANLARDA ÇEVRİMİÇİ PAZARLAMA: BUNU NASIL YAPARSINIZ?

Bu günlerde çok fazla hayal kırıklığı, korku ve endişe var.

Bu, dünyanın her yerindeki işletmeler için son derece istikrarsız bir zamandır çünkü duruma nasıl tepki vermeleri gerektiğine dair tek bir doğru cevap yok.

Yani, işler gerginleşip böyle tahmin etmek imkansız hale geldiğinde, kaplumbağayı kapatıp fırtınayı atlatmaya çalışmak doğaldır.

İş anlamında “kapışmak”, kendinize çekilmek ve yeni fırsatlara ulaşmamak anlamına gelir. Pazarlama bütçesi de dahil olmak üzere mümkün olduğunca çok maliyeti düşürmek ve her şey kendi kendine normale dönene kadar bunu sürdürebileceğinizi ummak anlamına gelir.

Bu yüzeyde kesinlikle mantıklı görünüyor ve bazı durumlarda eyalet hükümetinin düzenlemeleri ve emirleri sizi bu stratejiye zorlayabilir.

Bununla birlikte, güvenli veya kaçınılmaz görünse bile, şu anda doğru strateji olmayabilir.

Açık olmak gerekirse: herhangi bir şirketin yerine getirilen sağlık ve güvenlik önlemlerini göz ardı etmesini savunmuyoruz.

Bununla birlikte, klasik kaplumbağa stratejisinden daha etkili olabilecek bazı stratejiler, seçenekler ve fırsatlar önereceğiz.

“Sosyal medyanın başarısı, markanızı yeniden şekillendirmeye odaklanmış geniş katılımlı bir kitle yaratabilmenize bağlıdır.”
– Yasin Katırcı

Pazarlama Ekibiniz Ne Yapmalı?

Şimdi biraz esneklik kullanma ve pazarlama çabalarınızı mevcut durumu ele alacak şekilde uyarlamanın tam zamanı.

Şimdi, belli ki, bu zorlu zamanlarda bütçenizi nasıl kullanmanız gerektiğini size anlatmak için burada değiliz.

Bununla birlikte, pazarlama çabalarınızı şu anda toptan kesmenin uzun vadeli iş sağlığınız için çok zararlı olabileceğini kanıtlamak için buradayız.

SEO her zaman uzun bir oyun olmuştur ve aşırı maliyet düşürme önlemleri yoluyla kârlılık, geleneksel olarak yalnızca kısa vadeli bir kazanç sağlar. Öyleyse, sormak istediğimiz soru şudur: Bu zor dönem geride kaldığında, kendinizi sektörde güçlü bir konumda bulacak mısınız veya çevrimiçi pazarlama temelinizi yeniden inşa edecek misiniz?

Elbette bu, her zaman yaptığınız şeyleri yapmaya devam etmeniz gerektiği anlamına gelmez. Zamanlar ve eğilimler her gün değişiyor ve çevrimiçi pazarlamanın en büyük kısmı, bunlara ayak uydurmak için stratejileri belirleme ve değiştirme yeteneğidir.

Peki, belirsiz zamanlarda pazarlamanızın yolunda gitmesini sağlamak için ne yapabilirsiniz? Aşağıdakileri göz önünde bulundur:

 

 

1. İçerik pazarlamasını ikiye katlayın

İnsanlar, bir yerlerde işlerin normal bir şekilde (veya en azından nispeten normal) devam ettiğini bilmek ister. Virüsün dünyayı (ve işinizi) nasıl etkilediğinden daha fazlasını duymak istiyorlar.

Artık müşteriler ve müşterilerin favori şirketleriyle bağlantı noktalarına her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Yapabileceğiniz en kullanışlı, eğlenceli, ilgi çekici içeriği sağlayarak bu temas noktalarını oluşturabilirsiniz.

Bu talebi karşılamak için içerik pazarlama stratejilerinizi değiştirirken, farklı içerik türlerini kullanmayı düşünün ve mesajlarınızı empatik ve yerinde tutun. Videolar, e-Kitaplar, sunumlar, podcast’ler, infografikler, haber bültenleri… her şey şu anda geçerli.

Bu aynı zamanda, önceki içeriğinizin bir kısmına geri dönüp en kullanışlı ve popüler parçaları bulmak ve bunları yeniden kullanmanın ve yeniden dolaşıma sokmanın yollarını düşünmek için harika bir zamandır.

2. Bağlantılar üzerinden ilişkiler

Bu, geleneksel bağlantı kurma taktiklerinden uzaklaşmak için mükemmel bir zaman olabilir . Ne de olsa, başka bir web sitesine bloglarında bir bağlantı talebiyle yaklaşmak çok hassas görünmeyebilir – özellikle de web sitesi sahibi şu anda sadece işini sürdürmek için uğraşıyorsa.

İlk öncelikleri kesinlikle bir yıllık bir blog gönderisini düzenlemeyi ve bir bağlantı otoritesini yolunuza göndermeyi içermeyecek.

Bununla birlikte, aynı web sitelerine bir ilişki kurma niyetiyle yaklaşırsanız – olduğu gibi, gerçek trafik gönderebileceğiniz veya ileri geri gidebileceğiniz karşılıklı yarar sağlayan bir ilişki oluşturmak istiyorsanız – o zaman şimdi gerçekten buna dalmanın tam zamanı. bir çeşit “bağlantı kurma”.

3. Web Sitenizi Yenileyin

Web sitenizin mevcut krizle gerçekten başa çıkmaya hazır olmaması için iyi bir şans var (sonuçta, dünyanın birkaç hafta önce bile böyle görüneceğini kim tahmin edebilirdi).

Şimdi, bu, web sitenizi virüsün etkileri ve şirketinizin bu konuda ne yaptığı hakkında bir açıklama içerecek şekilde değiştirmeniz gerektiği anlamına gelmez . Bununla birlikte , Hakkımızda sayfanızı ilgili bilgilerle güncellemenin veya Bize Ulaşın sayfasına daha küçük bir personelle çalışma hakkında sorumluluk reddi beyanları veya insanların ihtiyaçlarıyla ilgili olabilecek herhangi bir ürün veya hizmet sayfasındaki bilgiler eklemenin tam zamanı olabilir.

Bu aynı zamanda, siteyi incelemek ve şu anda uygun olmayabilecek şeyleri kaldırmak veya şu anda çok yüksek talep gören ürün veya hizmetleri vurgulamak için harika bir zamandır.

4. Mevcut Müşterileri Elinizde Tutmaya Odaklanın

Herkesin bütçesini geri çekmeye, kısmaya ve hepsini beklemeye zorlandığı bir zamanda yeni müşteriler kazanmak zor olacak.

Bu, şirketlerin gerçekten elde tutmaya odaklanmaları gerektiği anlamına gelir. Yeni gelir elde edemezseniz, kendinizi tamamen sahip olduklarınızı korumaya adamanız gerekir.

Ancak bu, mevcut müşterilerinize devam etmeleri ve sözleşmeler ve anlaşmalar konusunda katı bir duruş sergilemeleri için baskı yapmanız gerektiği anlamına gelmez. Onlara karşı açık ve doğrudan olun. Daha da önemlisi, ihtiyaçları konusunda empatik olun . Her ay belirli bir meblağ ödemeleri için sözleşmeli olsalar bile, bu esneklik zamanıdır.

KOBİ / Yerel İşletmeler Ne Yapmalı?

Gerçek mekanda faaliyet gösteren bir konuma sahip birçok küçük işletme, müşterilerini bilgilendirmek ve onlarla bağlantı kurmak için Google Arama ve Harita listelerine güveniyor.

Maalesef, şu anda şirketinizin profilinde listelenen bilgiler, bir şapkanın atılmasıyla güncelliğini yitirmiş olabilir.

İşler her gün değişiyor ve bu da iş kesintilerine, zorunlu kapanmalara ve daha fazlasına yol açtı.

Yerel bir işletme bu değişikliklerle nasıl başa çıkacak?

Mümkün olduğunca esnek ve bu değişikliklere yanıt vermeye hazır olmak önemlidir. Sıralamalarınızı koruduğunuzdan ve bulunduğunuz yerde neler olup bittiğinden Google’ı haberdar ettiğinizden emin olmanız gerekir.

Google , bu amaçla, işletmelerin aşağıdaki adımları atmasını önerir :

  • Çalışma saatlerinizi değiştirin – Duruma uyum sağlamak için değiştirdiyseniz, girişinizin doğru saatleri gösterdiğinden emin olun.
  • COVID-19 hakkında bir güncelleme gönderisi oluşturun – Google My Business aracılığıyla şirketinizle ilgili yayınları paylaşabilirsiniz. Durumun şirketinizi nasıl etkilediği ve bununla başa çıkmak için ne yaptığınız hakkında bir güncelleme yayınlayın.
  • Kendinizi müşterilerinize açık hale getirin – İletişim hatlarını açık tutmak için elinizdeki her yolu kullanın. Bu, Google My Business uygulamasında mesajlaşmayı kullanmayı içerir.
  • İş tanımınızı güncelleyin – Mevcut faaliyetleriniz, topluma nasıl yardım ettiğiniz ve ürün veya hizmet sağlama becerinizde önemli gecikmeler yaşayıp yaşamadığınız hakkında daha fazla bilgi sağlamak için normal iş tanımınızı değiştirin.
  • Sorumluluk reddi beyanını bulun – Google, arama yapanlara bu bilgilerin güncel olmayabileceğini bildirmek için şirket profillerine bir sorumluluk reddi beyanı ekliyor. Doğrulanmış bir işletmeyseniz, çalışma saatlerinizi güncellediğinizde bu sorumluluk reddini kaldırabilirsiniz.

Şimdi, işiniz ya hükümet yetkisi nedeniyle ya da sağlık risklerini en aza indirmeye yönelik proaktif bir seçim nedeniyle kapatılırsa ne olur?

Kapatırsanız, Google bunu bilmek ister.

Ancak, işletmenizi kapalı olarak listelemek, çevrimiçi olarak geliştirmek için çok uzun süredir çalıştığınız sıralamayı yok edebilir.

Google’ın artık şirketlerin işletmelerini “Geçici olarak kapalı” olarak işaretlemesine izin vermesinin nedeni budur. Arama motoru, “açık işletmelere benzer şekilde muamele göreceğinizden ve yerel arama sıralamanızın değişmeyeceğinden” emin olmanızı istiyor.

Bunu basit bir işlemle yapabilirsiniz :

  • Google My Business’ta oturum açın.
  • Soldaki menüde “Bilgi” yi tıklayın.
  • Sağdaki bölümün üzerine gelin: “Bu işletmeyi Google’da kapatın.”
    • Gerekirse bu bölümü genişletmek için oku tıklayın.
  • “Geçici olarak kapalı olarak işaretle” yi tıklayın.

“Temel” Olmayan Bir şeyi Nasıl Satarsınız?

Bir şirketin belirsiz zamanlarda “çok sert” pazarlaması mümkündür. Hepimiz hayatımızda zorluklarla karşı karşıyayız ve işin devam ettiğinden emin olmak istiyoruz, ancak yaklaşımın değişmesi gerekiyor.

Bir kriz sırasında genellikle gerekli görülmeyen şeyleri satmanın anahtarı, durumla doğrudan yüzleşmek ve mümkün olduğunca faydalı olmaktır.

Krizden yararlanmayın ama onu da görmezden gelmeyin.

Şu anda tarihi bir olayı yaşıyoruz ve üslubunuz ve niyetiniz bu gerçeği yansıtmalı.

Mesajınızın anlayış ve empati gösterdiğinden emin olun. Şu anda uygunsuz olabilecek eski standart şeylerden kurtulun.

Bunu Aşmak

Kendi işinizle ne kadar ilgili olursanız olun, bu sıkıntılı zamanda yapabileceğiniz en önemli şey “iş iştir” zihniyetinden uzaklaşmak ve müşterilerinizin ve müşterilerinizin ihtiyaçlarına olabildiğince empatik olmaktır.

Pazarlama stratejilerinde ve bütçelerde değişikliklerin kaçınılmaz olduğuna şüphe yokken, her işletmeyi stratejik düşünmeye ve biraz hassas budama yeterli olduğunda pazarlama stratejisinin tamamını yıkmamaya teşvik ediyoruz.

Şu anda zor bir zaman ve korkular ve hayal kırıklıkları iş dünyasında pek çok karar alma sürecini etkiliyor ve bu da birçok sektörde pek çok altüst oluşa yol açıyor.

Piyasaların yeniden başlayıp normal aktiviteye benzemeye başladığı zamanı dört gözle beklemek zor olabilir, ancak kendinize ve pazarlama çabalarınıza yatırım yapmaya devam ederseniz, yolunuza geri dönme ve hatta rakiplerinizi geride bırakma şansınız daha yüksek olacaktır. Her şey bitti.

Yazar

mageros

Yorumlar (3)

  1. Pablo Villalpando
    24 Mayıs 2019 Yanıtla

    SEO is always changing so leaving the strategy and tactics to Onum has more than paid for itself. We estimate ROI is over 10 to 1 – I can’t say enough about this team.

    • Pablo Villalpando
      15 Temmuz 2019 Yanıtla

      Onum has been extremely consistent and reliable through our entire engagement. Our results speak for themselves.

  2. Pablo Villalpando
    12 Ağustos 2019 Yanıtla

    It also gives you insights on your market’s behavior such as location, times of activity, frequency of searches, technologies used, product preferences, etc.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir