Business

ALAN ADINIZ SEO’NUZU ETKİLER Mİ?

Ancak hiçbir şey sonsuza kadar sürmez ve birkaç yıl önce Google, herhangi bir destekleyici kalite unsuru olmaksızın tek başına bir alanın ele alınması gerektiğini fark etti.

Sorun, Tam Eşleşme Alanlarından (EMD) geldi. Şirketler, bir anahtar kelimeden biraz daha fazlası olan bir alan adı satın alırdı. O zamanlar bu rütbe için yeterliydi.

Şimdi işler değişti.

Öyleyse şu soru sorulmalıdır: alan adları SEO çabalarınızı nasıl etkiler?

Bazı SEO Geçmişi: 2012

Eski bir Maya takvimine göre 2012’nin dünyanın sonu nasıl olacağını hatırlıyor musunuz?matt cutts alan adı algo.png

Fiziksel dünya hala buradayken, Google, alan adları dünyasını kesinlikle sarsan bazı değişiklikler yaptı.

Google, sıralamalarını iyileştirmeye çalışan ve SEO’larını yine de bir EMD içeren zayıf web siteleriyle büyütmeye çalışan şirketlerden bıkmıştı.

Örneğin, bir şirket “otomobil sigortası fiyat teklifleri” sıralamasında yer almak isterse, sadece “oto sigortasıpricequotes.com” satın alır ve yükseliş, sıralamaya başlar.

autoinsurance adwords.png

Tabii ki, bu sitelerin gerçekten sıralanacak çok fazla içeriği yoktu. Çok sayıda anahtar kelimeye sahip yalnızca birkaç web sayfası.

Google, bu tür şeylerin hayranı olmadığı için değerini önemli ölçüde düşürdü… Eh, SEO amacıyla alan adlarının değerini düşürdüklerini söylemek üzereydim ama bu pek doğru değil.

Ne demek istediğimi öğrenmek için okumaya devam edin.

Etki Alanları Çevrimiçi Pazarlamanızı Nasıl Etkiler?

Mesele şu ki, teknik SEO ve güçlü içerikten ücretli arama kampanyalarına ve sosyal pazarlamaya kadar birçok aynı hizmeti sunan birçok SEO şirketi var.

Her SEO şirketi biraz farklı olsa ve bu hizmetlere farklı açılardan gelse de , hepsi aynı teorilere dayanmaktadır.

Arama motoru optimizasyonuna yaklaşım değişirken, teori değişmedi. Amaç, önemli sorulara kaliteli yanıtlar sağlamak, arama motoru en iyi uygulamalarını takip etmek ve hiçbir şeyin eskimesine izin vermemek.

Bunlar herkesin yapabileceği şeylerdir.

Tüm bunlarda benzersiz bir unsur, alan adınızdır. Bu, başka hiç kimsenin kopyalayamayacağı bir şey.

Dolayısıyla, bir alan adı sıralamanıza bir zamanlar yaptığı gibi katkıda bulunmayabilir, ancak şunları sağlayabilir:

  • Daha yüksek tıklama oranları
  • Daha fazla güven
  • Arama motoru sonuç sayfalarında daha fazla ilgi
  • Daha fazla marka potansiyeli

Doğru Sinyalleri Gönderme

En fazla değeri elde etmek için alan adınızın doğru sinyalleri gönderdiğinden emin olmanız gerekir.

Tek sinyaliniz şöyle diyorsa: “Hey! Uzun kuyruklu ve kazançlı bir anahtar kelimeyle eşleşen uzun bir alanım var! ” o zaman stratejinizi yeniden düşünmeniz gerekebilir.

Doğru kullanıldığında bir etki alanı şunları içermelidir:

  • Marka sinyalleri – Bir web sitesinde işletmenizin alan adından herhangi bir şekilde bahsedilmesi veya geçilmesi, markalaşma çabalarınıza katkıda bulunacaktır.
  • Alaka düzeyi sinyalleri – Etki alanınız bir anahtar kelime içeriyorsa, arama motoru sonuçlarında kalın yazılacaktır. Ardından, insanlar etki alanınıza atıfta bulunduğunda, sitenizi o anahtar kelimeyle ilişkilendirir.

| Editörün notu: Bu makale boyunca kalın harflerle yazılmış anahtar kelimeyle ilgili bilgiler, ekran görüntülerinde görülebileceği gibi, yazı yazıldığı sırada (2016) doğruydu. Ancak Google’ın SERP’lerinde artık durum böyle değil. Gelecekte bununla ilgili tam bir güncelleme bekleyin.

Etki Alanı Adları ve PPC

Çevrimiçi reklamlar ve ücretli arama da iyi bir alan adıyla birlikte iyi çalışır. Aslında, bazı araştırmalar , her şey eşit olduğunda metin reklamların alakalı bir alan adıyla daha iyi performans gösterdiğini göstermiştir.

En azından yaptıkları bir zaman vardı. Yukarıda alıntılanan vaka çalışması biraz eski – bazı şeylerin değiştiğini varsaymak için güvenli olacak kadar eski. Ama yine de ilginç bir çalışma, sunduğu rakamlar için değil, tanımladığı davranışlar için.

O zamanlar, genel, anahtar kelime ağır alan adının güçlü reklam performansının şu nedenlerle olduğu teorileştirilmişti:

  • Alan adı ile ürün arasındaki yakın eşleşme tıklamaları teşvik etti
  • Anahtar kelimenin alandaki kalınlaşması göze çarptı
  • Alan adının Kalite Puanını etkilemesi mümkündür

Bu alan adları, rekabetin büyük bir güven faktörüne sahip son derece iyi bilinen ve yerleşik bir marka olması dışında, potansiyel olarak daha yüksek bir TO ve daha yüksek toplam tıklama sağlayabilir.

Bu AdWords kontrol listesiyle PPC oyununuzu geliştirin ve stratejinizi optimize edin. |

Buradaki avantaj, reklamlar için çok sınırlı alanla ilgili olabilir. Birisi bir reklama tıklamaya hazırsa, bunun nedeni bir şirketi değil, bir ürünü aramasıdır. Ürünü alan adıyla vurgulamak potansiyel olarak yardımcı olabilir.

Ancak ücretli arama alanındaki gelişmeler bunu değiştirebilir. Tüm AdWords organik sonuçların yanında göründüğünden, anahtar kelime yerine marka daha büyük bir fark yaratmaya başlayabilir.

Alan Adları ve İtibar Yönetimi

Görünüşe göre Google, belirli aramalar için olumsuz sonuçlar göstermeyi seviyor. Bu aramalardan biri markanızsa, muhtemelen web sitenizin yanında görünmesini istemezsiniz.

Ne yazık ki, ön sayfadan geri çekilmeleri gerçekten zor olabilir.

Oldukça büyük ve tanınmış bir şirkete bakalım. Onu seven pek çok insanı var, ama aynı zamanda aleyhte olanlar da var: Amway.

(Tamamen şeffaf olmak gerekirse, bu şirketle bir ticari veya kişisel ilişkimiz yok ve hiçbir zaman olmadı. Bu, bazı hakaretlere sahip olma ihtimali olan bir sektörde yer alan tanınabilir bir isimdir.)

“Amway” araması için sayfa 1 sonuçları, çoğunlukla sağ taraftaki profille birlikte şirketlerle ilgili mülklerdir.

amway page 1.png

En alta yakın, derinlemesine makaleler bölümünün altında, işletmenin geçerliliğini sorgulayan bazı sonuçlar görüyoruz.

amway page 1 bottom.pngSayfa 2, bazı düpedüz düşmanlıkları görmeye başladığımız yerdir, ancak etrafı daha fazla kurumsal mülkle çevrilidir.

amway page 2.png

Bu sayfaların her ikisinde de, alan adında “amway” kelimesini içeren (“amwayconnections” veya “amwayinsider”), ancak marka anahtar kelimesini içermeyen çok sayıda veya daha fazla sayıda alan vardır.

Çoğunun anahtar kelimesi URL yapısında bir yerde vardı, ancak bu bile kesin bir şey değildi (ayrıntılı makalelere tekrar bakın).

Yine, başlıktaki anahtar kelimenin sizi oraya götürmesine yardımcı olabileceği görülüyor, ancak marka olmak ve içerik için güvenilir bir kaynak olmak veya karşıt bir bakış açısı sağlamak kadar değil.

Yazar

mageros

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir